Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Konfitura wiśniowa z zielonym pieprzem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Konfitura wiśniowa z zielonym pieprzem - składniki:
  • 1 kg wiśni bez pestek
  • sok i skórka otarta z 1 limonki
  • 1 łyżeczka grubo pokruszonego zielonego pieprzu
  • 1 kg cukru żelującego 11
Konfitura wiśniowa z zielonym pieprzem - sposób przygotowania: Połowę umytych i wydrylowanych wiśni miksujemy, dodajemy pozostałe całe owoce, skórkę i sok z limonki oraz zielony pieprz. Mieszamy z cukrem żelującym, zagotowujemy. Ciągle mieszając, gotujemy cztery minuty na mocnym ogniu. Wrzącą konfiturą napełniamy wyparzone słoiki, od razu zamykamy.