Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka ze szpinaku i groszku z kokosem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka ze szpinaku i groszku z kokosem - składniki:
Sałatka ze szpinaku i groszku z kokosem - sposób przygotowania: Gotujemy groszek we wrzącej osolonej wodzie przez 3-4 minuty, cedzimy i szybko przelewamy zimną wodą - dzięki temu zachowa swój kolor. Orzechy nerkowca prażymy około minuty na mocno rozgrzanej patelni, odkładamy na talerzyk do ostygnięcia. Następnie prażymy wiórki kokosowe (nie dłużej niż pół minuty), studzimy. Przygotowujemy dressing, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki. Do dużej miski wrzucamy umyte i osuszone liście szpinaku, groszek, orzechy oraz połowę wiórków. Polewamy dressingiem, delikatnie mieszamy. Danie podajemy posypane pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Pasta z zielonego groszku i fety

Informacje o Sałatka ze szpinaku i groszku z kokosem