Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kanapka z krewetkami, mango i dressingiem z tajskiej bazylii
Kanapka z krewetkami, mango i dressingiem z tajskiej bazylii - składniki:
Kanapka z krewetkami, mango i dressingiem z tajskiej bazylii - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na dressing zmiksować. Chili z czosnkiem podsmażyć, dodać krewetki i smażyć około 3 minut. Odłożyć krewetki na bok i na tej samej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę tofu aż się zezłoci. Ułożyć wszystkie składniki w bagietce i polać dressingiem.
- 1 przekrojona na pół bagietka
- 250 g krewetek tygrysich
- 1 papryczka chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 mango
- 160 g wędzonego tofu
- listki z jednej doniczki bazylii tajskiej
- garść kolendry
- garść liści musztardowca
- czarne oliwki
- Dressing:
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 doniczki bazylii tajskiej
- 1 łyżka oliwy
- sok z jednej limonki
- łyżeczka octu winnego
- sól i pieprz do smaku
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki