Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Puder ze skórki papryki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Puder ze skórki papryki - składniki:
Puder ze skórki papryki - sposób przygotowania: Skórki układamy w suszarce do grzybów lub na kratce piekarnika. Suszymy 20-40 minut w piekarniku w temperaturze 50 st. C lub 2 godziny w suszarce. Czas suszenia zależy od wielkości skrawków skórek. Gotowe są przezroczyste i suche. Tak ususzone skórki ubijamy na pył w moździerzu lub mielemy w młynku do kawy.

Informacje o Puder ze skórki papryki

  • Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupy kremy z sezonowych warzyw

    ) imbiru 1 papryczka chilli (mniej więcej 2 cm) sól i czarny pieprz 1-2 łyżeczki soku z limonki puder ze skórki papryki garść liści kolendry Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Papryki przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i gąbczaste błony. Układamy papryki skórką do dołu na blasze

  • Jesienne zupy - sycące, rozgrzewające, pyszne

    Jesienne zupy - sycące, rozgrzewające, pyszne

    łyżeczki soku z limonki puder ze skórki papryki garść liści kolendry Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Papryki przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i gąbczaste błony. Układamy papryki skórką do dołu na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy przez 30-40 minut - do

  • Zupy na chłodne dni - gęste, aromatyczne, pikantne. Rozgrzej się!

    Zupy na chłodne dni - gęste, aromatyczne, pikantne. Rozgrzej się!

    1-2 łyżeczki soku z limonki puder ze skórki papryk i garść liści kolendry S posób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Papryki przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i gąbczaste błony. Układamy papryki skórką do dołu na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy

  • Nie tylko pomidorowa i ogórkowa - nowe pomysły na pyszne zupy

    Nie tylko pomidorowa i ogórkowa - nowe pomysły na pyszne zupy

    (3 cm) imbiru 1 papryczka chilli (mniej więcej 2 cm) sól i czarny pieprz 1-2 łyżeczki soku z limonki puder ze skórki papryki garść liści kolendry Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Papryki przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i gąbczaste błony. Układamy

  • Z warzyw można zrobić... wszystko: makaron, pasztet, kotlety. 11 kreatywnych przepisów

    Z warzyw można zrobić... wszystko: makaron, pasztet, kotlety. 11 kreatywnych przepisów

    . Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem i limonką. Krem podajemy gorący, z pudrem ze skórek papryki i liśćmi kolendry. Autor: Marta Dymek Pory w migdałowym sosie. Dla KUCHNI gotuje Jadłonomia EMSA Termos obiadowy ze sta... Esbit Termos obiadowy Food ... Healthy