Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś z serem feta i szpinakiem pieczony w cieście filo
Łosoś z serem feta i szpinakiem pieczony w cieście filo - składniki:
Łosoś z serem feta i szpinakiem pieczony w cieście filo - sposób przygotowania:
Z łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy ości i kroimy mięso na prostokąty. Każdy z nich przekrawamy w poprzek, tak aby powstały 2 cienkie plastry. Na każdym kładziemy nadzienie: zblanszowane liście szpinaku, cienki plaster mango i plasterek fety. Składamy ze sobą po dwa tak przygotowane plastry, nadzieniem do środka, doprawiamy delikatnie solą i młotkowanym pieprzem. Każdy taki "pakiet" układamy na rombie ciasta filo i zawijamy, tworząc kopertę. Smarujemy koperty sklarowanym masłem i układamy w żaroodpornym naczyniu. Pieczemy w 180 st. C przez około 20 minut.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki