Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś z serem feta i szpinakiem pieczony w cieście filo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś z serem feta i szpinakiem pieczony w cieście filo - składniki:
Łosoś z serem feta i szpinakiem pieczony w cieście filo - sposób przygotowania: Z łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy ości i kroimy mięso na prostokąty. Każdy z nich przekrawamy w poprzek, tak aby powstały 2 cienkie plastry. Na każdym kładziemy nadzienie: zblanszowane liście szpinaku, cienki plaster mango i plasterek fety. Składamy ze sobą po dwa tak przygotowane plastry, nadzieniem do środka, doprawiamy delikatnie solą i młotkowanym pieprzem. Każdy taki "pakiet" układamy na rombie ciasta filo i zawijamy, tworząc kopertę. Smarujemy koperty sklarowanym masłem i układamy w żaroodpornym naczyniu. Pieczemy w 180 st. C  przez około 20 minut.