Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron soba z krewetkami w cieście

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron soba z krewetkami w cieście - składniki:
Makaron soba z krewetkami w cieście - sposób przygotowania: Przygotuj zupę: do szerokiego naczynia wlej sake, doprowadź do wrzenia i dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem bulionu rybnego). Po zagotowaniu zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 20 minut. Następnie połącz z bulionem rybnym, zagotuj i odstaw. Makaron soba ugotuj w lekko osolonej wodzie. Krewetki obierz z pancerzyków, oczyść (nacinając część grzbietową) i ponacinaj od strony brzusznej. Przygotuj ciasto do tempury, miksując wszystkie składniki. Zanurzaj w nim krewetki i smaż je w oleju na złoty kolor. Do miseczek nakładaj makaron, wlewaj zupę i wkładaj po 2 krewetki. Posyp posiekaną dymką.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Makaron soba z krewetkami w cieście

  • Menu dnia po azjatycku

    Menu dnia po azjatycku

    krewetki smażone w panierce z mąki ryżowej, gryczany makaron soba i tradycyjna zupa rybna. Wierna inspiracja na posiłek z Kraju Kwitnącej Wiśni. Makaron soba z krewetkami w cieście Składniki 40 dag makaronu soba (z mąki gryczanej) dymka (tylko zielona część) 16 krewetek średniej wielkości Zupa