Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffinki z oliwkami i parmezanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muffinki z oliwkami i parmezanem - składniki:
Muffinki z oliwkami i parmezanem - sposób przygotowania: Oliwki drobno posiekaj. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól, pokrojone oliwki, parmezan i rozmaryn. Wymieszaj i zrób w środku dołek. Roztrzep jajka z mlekiem. Do dołka w mące wlej masę jajeczną i stopione masło. Wymieszaj metalową łyżką (ciasto powinno pozostać grudkowate). Piekarnik rozgrzej do temperatury 210 st. C. Formę na 12 mufinek posmaruj stopionym masłem lub olejem. Dołki formy napełniaj ciastem do 3/4 głębokości. Piecz około 20 minut. Pozostaw mufinki w formie przez 5 minut, potem wyjmij i przełóż na metalową kratkę, aby całkiem wystygły.
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki

Informacje o Muffinki z oliwkami i parmezanem

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Te wytrawne babeczki smakują najlepiej w dniu, w którym zostały upieczone. Na szczęście ich przygotowanie zajmuje chwilę.   Muffinki z oliwkami i parmezanem 40 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 20 dag czarnych oliwek bez pestek 5 dag świeżo startego parmezanu