Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffinki z oliwkami i parmezanem
Muffinki z oliwkami i parmezanem - składniki:
Muffinki z oliwkami i parmezanem - sposób przygotowania:
Oliwki drobno posiekaj. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól, pokrojone oliwki, parmezan i rozmaryn. Wymieszaj i zrób w środku dołek. Roztrzep jajka z mlekiem. Do dołka w mące wlej masę jajeczną i stopione masło. Wymieszaj metalową łyżką (ciasto powinno pozostać grudkowate). Piekarnik rozgrzej do temperatury 210 st. C. Formę na 12 mufinek posmaruj stopionym masłem lub olejem. Dołki formy napełniaj ciastem do 3/4 głębokości. Piecz około 20 minut. Pozostaw mufinki w formie przez 5 minut, potem wyjmij i przełóż na metalową kratkę, aby całkiem wystygły.
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki
Informacje o Muffinki z oliwkami i parmezanem
-
Menu dnia
Te wytrawne babeczki smakują najlepiej w dniu, w którym zostały upieczone. Na szczęście ich przygotowanie zajmuje chwilę. Muffinki z oliwkami i parmezanem 40 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 20 dag czarnych oliwek bez pestek 5 dag świeżo startego parmezanu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki