Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekany seler z orzechami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekany seler z orzechami - składniki:
Zapiekany seler z orzechami - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Seler starannie obieramy i myjemy, kroimy na ćwiartki i - jeśli to konieczne - usuwamy włóknisty środek. Każdą ćwiartkę kroimy na cieniutkie plasterki. Pokrojony seler skrapiamy olejem z orzechów włoskich, posypujemy solą i pieprzem. Przekładamy do formy do zapiekania, wlewamy wywar i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 45 min, po czym posypujemy seler orzechami i pokruszonym serem. Pieczemy kolejny kwadrans, aż seler będzie przyrumieniony i chrupiący.