Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekany seler z orzechami
Zapiekany seler z orzechami - składniki:
Zapiekany seler z orzechami - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Seler starannie obieramy i myjemy, kroimy na ćwiartki i - jeśli to konieczne - usuwamy włóknisty środek. Każdą ćwiartkę kroimy na cieniutkie plasterki. Pokrojony seler skrapiamy olejem z orzechów włoskich, posypujemy solą i pieprzem. Przekładamy do formy do zapiekania, wlewamy wywar i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 45 min, po czym posypujemy seler orzechami i pokruszonym serem. Pieczemy kolejny kwadrans, aż seler będzie przyrumieniony i chrupiący.
- 1 spory seler korzeniowy
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 300 ml wywaru z warzyw
- garść posiekanych orzechów włoskich
- 10 dag niebieskiego sera pleśniowego
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki