Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dynia w syropie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dynia w syropie - składniki:
Dynia w syropie - sposób przygotowania: Cukier gotujemy z wodą, cynamonem i anyżem. Pomarańczę obieramy dokładnie ze skóry, kroimy w plastry. Gruszki kroimy wzdłuż. Wrzucamy suszone owoce i dynię do syropu i gotujemy na wolnym ogniu, aż dynia i owoce zmiękną i nasiąkną syropem. Pod koniec gotowania dodajemy plastry pomarańczy i jeszcze chwilę gotujemy. Dynię z owocami podajemy na zimno, w karmelowym syropie.
Zwiastun jesieni: krem z dyni

Informacje o Dynia w syropie

  • Czym się karmi dusza

    Czym się karmi dusza

    będą złociste i chrupiące. Osuszamy na papierze i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Otrzepujemy z nadmiaru cukru, podajemy na zimno z owocami, ewentualnie polane syropem z granatów. Dynia w syropie 2 szklanki brązowego cukru

  • Co kiełkuje na talerzu...

    Co kiełkuje na talerzu...

    dyni, dodajemy syrop klonowy oraz wodę. Zdejmujemy z ognia, przekładamy na pergamin i odstawiamy do wystygnięcia. Dok-ładnie mieszamy wszystkie składniki dressingu, aby powstała emulsja. Kiełki mieszamy z pomarańczami i słodkimi pestkami. Przed podaniem polewamy dressingiem