Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pietruszkowa zupa krem z shitake
Pietruszkowa zupa krem z shitake - składniki:
Pietruszkowa zupa krem z shitake - sposób przygotowania:
Pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki, smażymy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem na maśle na złoto. Zalewamy bulionem drobiowym (100 ml pozostawiamy). Gotujemy aż pietruszka będzie miękka, dodajemy śmietankę i natkę. Całość miksujemy na krem, solimy, pieprzymy. Oczyszczone shiitake blanszujemy kilka minut w bulionie. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Wkładamy grzyby i ziarna słonecznika do głębokich talerzy. Zalewamy zupą, dekorujemy kiełkami słonecznika
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki