Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brzoskwinie w sosie malinowym
Brzoskwinie w sosie malinowym - składniki:
Brzoskwinie w sosie malinowym - sposób przygotowania:
Wodę z cukrem i sokiem z cytryny doprowadzamy do wrzenia. Nieobrane brzoskwinie przepoławiamy i gotujemy na małym ogniu w syropie przez 3 minuty, odwracamy i gotujemy jeszcze 3 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową, a kiedy ostygną, obieramy i usuwamy pestki. Maliny miksujemy na purée, po czym przecieramy je przez gęste sito. Można dodać trochę cukru pudru, jeśli są zbyt kwaskowe. Połówki brzoskwiń układamy na talerzach i lekko pokrywamy malinowym purée, obok kładziemy gałkę lodów. Pozostałe purée podajemy osobno. Nie przecukrzyć.
- 4 brzoskwinie
- 500 ml wody
- 250 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 200 g malin
- cukier puder do smaku
- lody waniliowe
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki