Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brzoskwinie w sosie malinowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brzoskwinie w sosie malinowym - składniki:
Brzoskwinie w sosie malinowym - sposób przygotowania: Wodę z cukrem i sokiem z cytryny doprowadzamy do wrzenia. Nieobrane brzoskwinie przepoławiamy i gotujemy na małym ogniu w syropie przez 3 minuty, odwracamy i gotujemy jeszcze 3 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową, a kiedy ostygną, obieramy i usuwamy pestki. Maliny miksujemy na purée, po czym przecieramy je przez gęste sito. Można dodać trochę cukru pudru, jeśli są zbyt kwaskowe. Połówki brzoskwiń układamy na talerzach i lekko pokrywamy malinowym purée, obok kładziemy gałkę lodów. Pozostałe purée podajemy osobno. Nie przecukrzyć.