Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brzoskwiniowy sos do mięs
Brzoskwiniowy sos do mięs - składniki:
Brzoskwiniowy sos do mięs - sposób przygotowania:
Brzoskwinie obieramy, pozbawiamy pestek i tniemy na ćwiartki. Pomidora sparzamy, obieramy i też tniemy na ćwiartki. Wkładamy wszystko do miksera, wlewamy ocet jabłkowy i miksujemy na purée. Dodajemy sól, pieprz i miód do smaku. Podsmażamy na oleju drobno posiekaną cebulę i imbir, dodajemy purée, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż sos odparuje mniej więcej o połowę. Podajemy na ciepło, do kurczaka lub karkówki z grilla albo do pieczonej kaczki.
- 2 brzoskwinie
- 1 pomidor
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1-2 łyżki płynnego miodu
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oleju z pestek winogron
- 1 cebula cukrowa
- 2 łyżeczki świeżo startego korzenia imbiru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki