Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brzoskwiniowy sos do mięs

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brzoskwiniowy sos do mięs - składniki:
Brzoskwiniowy sos do mięs - sposób przygotowania: Brzoskwinie obieramy, pozbawiamy pestek i tniemy na ćwiartki. Pomidora sparzamy, obieramy i też tniemy na ćwiartki. Wkładamy wszystko do miksera, wlewamy ocet jabłkowy i miksujemy na purée. Dodajemy sól, pieprz i miód do smaku. Podsmażamy na oleju drobno posiekaną cebulę i imbir, dodajemy purée, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż sos odparuje mniej więcej o połowę. Podajemy na ciepło, do kurczaka lub karkówki z grilla albo do pieczonej kaczki.