Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem budyniowy espresso
Krem budyniowy espresso - składniki:
Krem budyniowy espresso - sposób przygotowania:
W misce dokładnie ubijamy mleko, jajka, cukier, kawę i cukier waniliowy. Rozlewamy do 4 żaroodpornych miseczek i ustawiamy na patelni o średnicy 25 cm. Na patelnię wlewamy tyle wody, aby sięgała na wysokość 1,2 cm poniżej górnej krawędzi miseczek i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie miseczki z kremem studzimy, nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Dekorujemy cynamonem i skórką cytrynową. [1 porcja - 110 kcal]
Zwiastun jesieni: krem z dyni
Informacje o Krem budyniowy espresso
-
Krem budyniowy - pyszny dodatek do dań na słodko
, mieszając. Po czym zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Autor przepisu: bayaderkapl Zobacz także: Krem budyniowy espresso Waniliowy krem do kruchych babeczek Tarta z białym kremem i jagodami Ptysie z kremem malinowym Karpatka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki