Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową - składniki:
Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową - sposób przygotowania: Posiekany czosnek i cebulę oraz pokrojone w kostkę chorizo podsmażamy 5 minut na oliwie i przekładamy na talerz. Antrykot oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i smażymy na tej samej patelni po 5 minut z każdej strony, odwracając kilka razy. W czasie smażenia wlewamy tequilę, podpalamy, gasimy. Mięso przekładamy na talerz i odstawiamy na kilka minut. Kroimy w kostkę, mieszamy z chorizo, czosnkiem i cebulą. Przekładamy na patelnię i jeszcze chwilę smażymy, dodając starty ser i mieszając, aby się rozpuścił i skleił kawałki mięsa. Pomidory i ogórka kroimy w kostkę, siekamy połówkę chilli (usuwamy pestki, jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw), przekładamy wszystko do miski i skrapiamy sokiem z 1 limonki. Dodajemy połowę posiekanej kolendry, doprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdej tortilli nakładamy porcję mięsa i łyżkę salsy, posypujemy resztą kolendry i posiekanego chilli, skrapiamy sokiem z drugiej limonki. Podajemy z greckim jogurtem.

Informacje o Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową

  • Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce

    Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce

    wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową 2 ząbki czosnku 2 cebule 200 g chorizo 3 łyżki oliwy 250 g antrykotu sól pieprz 100 ml tequili garść startego żółtego sera 2 pomidory 1 ogórek 1 papryczka chilli 2 limonki 1 pęczek kolendry 4 tortille 4 łyżki jogurtu greckiego Posiekany czosnek i cebulę

  • Ekspresowy obiad z mięsem - gotowy w pół godziny!

    Ekspresowy obiad z mięsem -  gotowy w pół godziny!

    mięsem w 30 minut, a także na ciepłą kolację. Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową 2 ząbki czosnku 2 cebule 200 g chorizo 3 łyżki oliwy 250 g antrykotu sól pieprz 100 ml tequili garść startego żółtego sera (np. Manchego) 2 pomidory 1 ogórek 1 papryczka chilli 2 limonki 1 pęczek