Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kwaśna zupa z rukoli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kwaśna zupa z rukoli - składniki:
Kwaśna zupa z rukoli - sposób przygotowania: W garnku na maśle szklimy dymki, dodajemy czosnek i smażymy, mieszając, przez 5 minut. Wrzucamy ziemniaki i wlewamy bulion. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 20 minut. Dodajemy śmietankę, tabasco i posiekaną rukolę, gotujemy na małym ogniu 5 minut. Lekko studzimy i miksujemy zupę na krem. Doprawiamy solą, rozlewamy do miseczek i skrapiamy jeszcze tabasco.

Informacje o Kwaśna zupa z rukoli

  • Menu dnia z zupą z rukoli

    Menu dnia z zupą z rukoli

    pleśni. Kwaśna zupa z rukoli 50 g masła 3 dymki (posiekane) 2 ząbki czosnku (posiekane) 400 g ziemniaków (pokrojonych w kostkę) 600-700 ml bulionu drobiowego 170 ml śmietanki 30% 200 g rukoli 4 łyżki tabasco green 1 łyżeczka soli W garnku na maśle szklimy dymki, dodajemy czosnek i smażymy