Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kwaśna zupa z rukoli
Kwaśna zupa z rukoli - składniki:
Kwaśna zupa z rukoli - sposób przygotowania:
W garnku na maśle szklimy dymki, dodajemy czosnek i smażymy, mieszając, przez 5 minut. Wrzucamy ziemniaki i wlewamy bulion. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 20 minut. Dodajemy śmietankę, tabasco i posiekaną rukolę, gotujemy na małym ogniu 5 minut. Lekko studzimy i miksujemy zupę na krem. Doprawiamy solą, rozlewamy do miseczek i skrapiamy jeszcze tabasco.
Informacje o Kwaśna zupa z rukoli
-
Menu dnia z zupą z rukoli
pleśni. Kwaśna zupa z rukoli 50 g masła 3 dymki (posiekane) 2 ząbki czosnku (posiekane) 400 g ziemniaków (pokrojonych w kostkę) 600-700 ml bulionu drobiowego 170 ml śmietanki 30% 200 g rukoli 4 łyżki tabasco green 1 łyżeczka soli W garnku na maśle szklimy dymki, dodajemy czosnek i smażymy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki