Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba zapiekana pod pistacjowym chrustem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba zapiekana pod pistacjowym chrustem - składniki:
Ryba zapiekana pod pistacjowym chrustem - sposób przygotowania: Wino wymieszaj z sokiem cytrynowym i gotuj na ostrym ogniu, aż pozostanie 20% objętości. Przypraw, ostudź do temperatury pokojowej, a potem dodaj żółtka i ubij na maleńkim ogniu, aż do powstania jednolitej piany. Powoli, stale ucierając, wlewaj stopione, letnie masło. Powstały sos zabezpiecz przed wystygnięciem. Filety natrzyj przyprawami, ułóż w formie. Wierzch filetów oprósz maką, posmaruj białkiem i obsyp mieszaniną tartej bułki i posiekanych pistacji. Zapiecz w temp. 220 st. C na złotobrązowy kolor. Podawaj w sosie.