Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Razowe łazanki z kapustą
Razowe łazanki z kapustą - składniki:
Razowe łazanki z kapustą - sposób przygotowania:
Przesiej i wymieszaj obie mąki, wsyp na stolnicę, pośrodku zrób dołek i wbij do niego jajko oraz żółtko. Lekko posól, bardzo dokładnie zagnieć i wyrób, wlewając po trosze ciepłą wodę. Gdy ciasto będzie jednolite, dość twarde, ale elastyczne, przykryj je miską i pozostaw na 30 minut, aby odpoczęło. Potem rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy i pokrój na łazanki (kwadraciki lub prostokąciki). Wrzuć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki masła lub oliwy, gotuj 10 minut, odcedź. Poszatkowaną kapustę uduś w małej ilości wody do miękkości. Na 1-2 łyżkach oliwy zeszklij posiekane cebule, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, smaż, mieszając, aż odparuje sos, a grzybki lekko się przyrumienią. Wymieszaj z osączoną kapustą oraz łazankami. Łazanki możesz podać od razu albo posypać kawałeczkami masła i zapiec.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki