Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kwiaty czarnego bzu w tempurze
Kwiaty czarnego bzu w tempurze - składniki:
Kwiaty czarnego bzu w tempurze - sposób przygotowania:
Sprawdzić czy w kwiatach nie ukrywają się owady. Usunąć większość grubych łodygi, pozostawiając same kwiatki. Robimy tempurę: do dużego garnka wlać olej i podgrzać do temperatury 190 ° C. W dużej misce rozkłucić jajka z wodą gazowana. Przesiać wszystkie suche składniki ze szczyptą soli, dodać do mokrych składników, wymieszać. Zanurzać kwiaty w cieście i smażyć z obu stron do chwili gdy będą złociste. Odsączyć na pergaminie, z nadmiaru tłuszczu. oprószyć cukrem pudrem. Podawać od razu z sosem czekoladowym.
- około 18 baldachów czarnego bzu
- olej do głębokiego smażenia
- 1 duże jajko
- 250ml wody gazowanej
- 125g mąki kukurydzianej
- 125g drobnej mąki ryżowa 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- plus około 3 łyżki do posypania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki