Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kwiaty czarnego bzu w tempurze

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kwiaty czarnego bzu w tempurze - składniki:
Kwiaty czarnego bzu w tempurze - sposób przygotowania: Sprawdzić czy w kwiatach nie ukrywają się owady. Usunąć większość grubych łodygi, pozostawiając same kwiatki. Robimy tempurę: do dużego garnka wlać olej i podgrzać do temperatury 190 ° C. W dużej misce rozkłucić jajka z wodą gazowana. Przesiać wszystkie suche składniki ze szczyptą soli, dodać do mokrych składników, wymieszać. Zanurzać kwiaty w cieście i smażyć z obu stron do chwili gdy będą złociste. Odsączyć na pergaminie, z nadmiaru tłuszczu. oprószyć cukrem pudrem. Podawać od razu z sosem czekoladowym.