Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Klopsy cielęce nadziewane
Klopsy cielęce nadziewane - składniki:
Klopsy cielęce nadziewane - sposób przygotowania:
Bułkę namocz w śmietance, odciśnij, rozetrzyj w miseczce drewnianą łyżką. Dodaj do mięsa wraz z utartymi z solą żółtkami, orzechami i szalotką. Przypraw do smaku tymiankiem, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Delikatnie połącz z pianą ubitą z białka. Z masy uformuj 10 placuszków. Na każdym połóż truskawkę, sklej brzegi, a powstałą kulkę obtocz w mące. Usmaż na rumiano w głębokim oleju, osącz na papierowym ręczniku. Możesz podać z ryżem i sosem koperkowym.
- 50 dag gotowanego; zmielonego mięsa cielęcego
- 10 dużych truskawek
- 3 kromki bułki paryskiej
- 2 żółtka
- 1 białko
- 3 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
- 3 łyżki 12-proc. śmietanki
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1.5 łyżki drobno posiekanej szalotki
- 1 mała łyżeczka tymianku
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- biały pieprz
- Do głębokiego smażenia:
- 1.5 szklanki oleju
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki