Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsy cielęce nadziewane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klopsy cielęce nadziewane - składniki:
Klopsy cielęce nadziewane - sposób przygotowania: Bułkę namocz w śmietance, odciśnij, rozetrzyj w miseczce drewnianą łyżką. Dodaj do mięsa wraz z utartymi z solą żółtkami, orzechami i szalotką. Przypraw do smaku tymiankiem, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Delikatnie połącz z pianą ubitą z białka. Z masy uformuj 10 placuszków. Na każdym połóż truskawkę, sklej brzegi, a powstałą kulkę obtocz w mące. Usmaż na rumiano w głębokim oleju, osącz na papierowym ręczniku. Możesz podać z ryżem i sosem koperkowym.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym