Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placek z chorizo i kaczym jajem
Placek z chorizo i kaczym jajem - składniki:
Placek z chorizo i kaczym jajem - sposób przygotowania:
Ciasto formujemy w owalny placek, przekładamy na wyściełaną pergaminem blachę. Pieczemy 20 minut w 180 st. C. Posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę szklimy na oliwie. Wrzucamy chorizo pokrojone w kostkę o boku 1/2 cm i smażymy 5 minut. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy, aż powstanie gęsty sos. Nakładamy sos z chorizo na upieczone ciasto, wbijamy na środek jajka i zapiekamy 6-8 minut. Posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy na ciepło lub na zimno.
- 250 g ciasta francuskiego
- 250 g ciasta francuskiego
- 2 ząbki czosnku
- 2 białe cebule
- 4 łyżki oliwy
- 200 g kiełbaski chorizo
- 300 g pomidorów z puszki (w kawałkach)
- sól
- pieprz
- 2 kacze jaja
- 1 pęczek kolendry
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki