Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szaszłyki ze świeżych owoców
Szaszłyki ze świeżych owoców - składniki:
Szaszłyki ze świeżych owoców - sposób przygotowania:
Rozmaryn i miód łączymy w małym garnku, dodając 2 łyżki wody. Doprowadzamy powoli do wrzenia. Odstawiamy pod przykryciem do ostygnięcia. Patyczki do szaszłyków przez moment moczymy w wodzie. Morele, kiwi i figi kroimy na równe kawałki, truskawki pozostawiamy w całości. Nadziewamy je naprzemiennie na patyczki. Układamy w płytkim naczyniu i polewamy miodową marynatą. Odstawiamy na ok. 30 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 5 min w 180 st. C. W połowie pieczenia raz jeszcze polewamy marynatą. Podajemy gorące z dodatkiem gęstej śmietany.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki