Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mostarda di arance e cipolle

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mostarda di arance e cipolle - składniki:
Mostarda di arance e cipolle - sposób przygotowania: Cebulę obieramy i grubo siekamy, pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki. Wkładamy do garnka cebulę i pomarańcze z pokruszoną papryczką. Gotujemy na małym ogniu przez 40 minut, mieszając. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli, cukier i ocet. Gotujemy ok. godziny. Wlewamy do wyparzonego słoika i trzymamy w lodówce. Podajemy do pasztetów oraz do dojrzałych serów.

Informacje o Mostarda di arance e cipolle

  • Babskie sprawy i potrawy

    Babskie sprawy i potrawy

    . MOSTARDA DI ARANCE E CIPOLLE (na 1 słoik) 20 dag cebuli, 30 dag pomarańczy, 1 suszona ostra czerwona papryczka, sól, 17 dag cukru, 4 łyżki

  • Cynk - wiosną zadbaj o odporność, piękną skórę i... wagę

    Cynk - wiosną zadbaj o odporność, piękną skórę i... wagę

    . Pieczemy w 180 st. C przez godzinę i 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Podajemy z mostarda di arance e cipolle i razowym chlebem. Autor: Teresa Capponi-Borawska . Przepis z magazynu "Kuchnia" Chrom pomoże ze słabością do słodyczy. Gdzie go szukać? »

  • Ciecierzyca - świetne źródło białka na śniadanie, obiad i... deser!

    Ciecierzyca - świetne źródło białka na śniadanie, obiad i... deser!

    oliwą. Wkładamy do niej masę z fasoli. Pieczemy w 180 st. C przez godzinę i 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Podajemy z mostarda di arance e cipolle i razowym chlebem. Autor: Tessa Capponi-Borawska Składniki: 250 g odsączonej ciecierzycy z puszki 2 łyżki oliwy 1 łyżka oleju