Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z pierożkami wonton
Zupa z pierożkami wonton - składniki:
Zupa z pierożkami wonton - sposób przygotowania:
Zrób farsz do pierożków: wymieszaj mięso ze szczypiorkiem, imbirem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Na arkusik ciasta nakładaj porcję farszu i sklejaj klejem z mąki i łyżki wody. Składaj w trójkąt, potem w sakiewkę. Bulion zagotuj z wodą, sosem sojowym, octem i imbirem, zmniejsz ogień. Partiami wkładaj pierożki i gotuj je po 3 minuty.
- 6 szklanek bulionu drobiowego
- 2 szklanki wody
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżeczka startego imbiru
- dymka
- Pierożki:
- 30 dag mielonej wieprzowiny
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżeczki startego imbiru
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 24 arkusze ciasta wonton
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki