Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ
Szasz³yki z polêdwicy wo³owej
Szasz³yki z polêdwicy wo³owej - sk³adniki:
Szasz³yki z polêdwicy wo³owej - sposób przygotowania:
Miêsa, boczek, kie³basy, papryki i cebule pokrój w szerokie plastry, posyp sol± i pieprzem, upiecz na grillu. Pieczarki obierz, pokrój w pó³plasterki, przypraw pieprzem i przesma¿ na oleju (pod przykryciem). Do pieczarek dodaj surowy ry¿, wlej 2,5 l wody, posól i gotuj do miêkko¶ci na ma³ym ogniu (ry¿ powinien wch³on±æ wodê). Na szpadki do szasz³yków nadziej grillowane miêso, kie³basê i warzywa. Szasz³yki serwuj na ry¿u z pieczarkami. Przed podaniem polej koniakiem, podpal i szybko zga¶. Podgrzany sos pieczarkowy i pomidorki podawaj osobno.
- 50 dag polêdwicy wo³owej
- 50 dag rumsztyku bez ko¶ci
- 50 dag kie³basy cielêcej
- 50 dag kie³basy wieprzowej (np. zwyczajnej)
- 50 dag podsuszonej i wêdzonej kie³basy wieprzowej (np. my¶liwskiej)
- 50 dag wêdzonego boczku
- 30 dag ¶wie¿ej czerwonej papryki
- 50 dag cebuli
- 35 dag pieczarek
- 1 ³y¿eczka oleju
- 50 dag ry¿u
- 200 ml koniaku
- sól
- pieprz
- 50 dag koktajlowych pomidorów
- sos pieczarkowy ze s³oika (35 dag)
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki