Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piklowana kalarepa z chilli
Piklowana kalarepa z chilli - składniki:
Piklowana kalarepa z chilli - sposób przygotowania:
Kalarepę obieramy i razem z ogórkiem kroimy na mandolinie lub szatkownicy na cienkie plasterki. Papryczkę siekamy, dodajemy do warzyw. Wszystkie składniki zalewy mieszamy, aż cukier i sól się rozpuszczą. Zalewamy kalarepę z ogórkiem i odstawiamy do zamarynowania - na minimum godzinę.
- 2 kalarepy
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 czerwona papryczka chilli
- 100 ml wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 listek laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 3-4 ziarenka pieprzu
- 1-2 łyżeczki gorczycy
- Zalewa:
- 100 ml białego octu winnego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki