Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kapary z nasturcji

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kapary z nasturcji - składniki:
Kapary z nasturcji - sposób przygotowania: Owoce nasturcji starannie przebierz, opłucz i osącz. Zagotuj wodę z solą, włóż owoce, gotuj 10-12 minut. Następnie odcedź je i przełóż do małych słoiczków. Przygotuj zalewę: zagotuj 1,5 szklanki wody z octem (do octu winnego nie dodawaj wody), cukrem i korzeniami. Z zalewy wyjmij goździki i cynamon, polej owoce nasturcji. Szczelnie zakręć i pasteryzuj 15 minut w temp. 70 st. C. Rada: Do złudzenia przypominają prawdziwe kapary, czyli pąki kwiatowe krzewu kaparowego. Tak samo też się ich używa: są dodatkiem do sosów, sałatek i mięs. A można wyhodować  je w skrzynce na balkonie.

Informacje o Kapary z nasturcji