Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałaty z koreczkami helskimi, pomidorkami i żółtym serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałaty z koreczkami helskimi, pomidorkami i żółtym serem - składniki:
Sałaty z koreczkami helskimi, pomidorkami i żółtym serem - sposób przygotowania: W mikserze/blenderze umieść żółtko i koreczki. Miksuj na małych obrotach dolewając powoli oliwy. Gdy składniki się połączą, dodaj pozostałe, a na samym końcu dolej wrzątku. Gotowy sos odstaw do lodówki, aby składniki się połączyły. Bekon ułóż na blachę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10 minut - muszą powstać chipsy. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni i odstaw do ostygnięcia. Pomidorki pokrój na ćwiartki, paprykę w paski, a cebulę w cienkie kółka. Warzywa wymieszaj z umytymi i porwanymi sałatami. Na wierzchu rozrzuć bekon, polej sosem i posyp tartym serem Hochland Maasdamer. Całość najlepiej udekorować listkami świeżych ziół.