Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sznycle po holsztyńsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sznycle po holsztyńsku - składniki:
  • 4 liście sałaty
  • 5 gałązek natki
  • 8 małych sznycli cielęcych
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 4 jajka
  • 20 dag wędzonego łososia (w plasterkach)
  • 8 filecików anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 słoiczek marynowanych całych buraczków
  • grubo mielony pieprz do posypania
Sznycle po holsztyńsku - sposób przygotowania: Sałatę opłucz i osusz. Poodrywaj i posiekaj listki natki. Sznycle lekko rozbij tłuczkiem, usmaż je na łyżce oleju (po 1-2 minuty z każdej strony). Zdejmij z patelni, oprósz solą i pieprzem. Zabezpiecz przed wystygnięciem. Patelnię wytrzyj, wlej drugą łyżkę oleju. Rozgrzej, usmaż jajka sadzone. Na talerzach podawaj sznycle, jajka, plasterki łososia, anchois, kapary i pokrojone w plasterki buraczki. Udekoruj sałatą, oprósz grubo mielonym pieprzem. Możesz podawać z tostami. Rada: Na talerzu jest już chyba wszystko: mięso, łosoś, jajka sadzone... A porządny Niemiec jeszcze zamówi do tego sałatkę ziemniaczaną.