Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sznycle po holsztyńsku
Sznycle po holsztyńsku - składniki:
Sznycle po holsztyńsku - sposób przygotowania:
Sałatę opłucz i osusz. Poodrywaj i posiekaj listki natki. Sznycle lekko rozbij tłuczkiem, usmaż je na łyżce oleju (po 1-2 minuty z każdej strony). Zdejmij z patelni, oprósz solą i pieprzem. Zabezpiecz przed wystygnięciem. Patelnię wytrzyj, wlej drugą łyżkę oleju. Rozgrzej, usmaż jajka sadzone. Na talerzach podawaj sznycle, jajka, plasterki łososia, anchois, kapary i pokrojone w plasterki buraczki. Udekoruj sałatą, oprósz grubo mielonym pieprzem. Możesz podawać z tostami. Rada: Na talerzu jest już chyba wszystko: mięso, łosoś, jajka sadzone... A porządny Niemiec jeszcze zamówi do tego sałatkę ziemniaczaną.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki