Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Najprostszy dżem morelowy
Najprostszy dżem morelowy - składniki:
Najprostszy dżem morelowy - sposób przygotowania:
W rondlu mieszamy morele z sokiem cytrynowym i cukrem. Zagotowujemy, stale mieszając, aby cukier się rozpuścił. Gotujemy na średnim ogniu przez pół godziny, licząc od czasu, kiedy mieszanina zacznie wrzeć. Mieszamy dość często, aby zapobiec przypaleniu. Gotowym gorącym dżemem napełniamy umyte, wyparzone i osuszone słoiki; pasteryzujemy je przez 10 minut w lekko wrzącej wodzie (albo w piekarniku ustawionym na temperaturę 90 st. C).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki