Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsiki z chorizo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klopsiki z chorizo - składniki:
Klopsiki z chorizo - sposób przygotowania: Czosnek i cebulę siekamy. Dodajemy do wołowiny wraz z drobno pokrojonym chorizo oraz fasolką, doprawiamy solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki o średnicy 2-3 cm. Przygotowujemy dodatki: czosnek i cebulę siekamy, szlimy na oleju, zdejmujemy z patelni. Paprykę kroimy w cienkie paski i smażymy 10 minut na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu smażymy klopsiki przez 7-10 minut, obracając je, by zrumieniły się z każdej strony. Wrzucamy podsmażone: paprykę, cebulę i czosnek, doprawiamy cukrem i smażymy jeszcze kilka minut. W tym czasie zalewamy kuskus gorącą wodą (jej objętość powinna być dwa razy większa niż kuskusu), przykrywamy ściereczką lub przykrywką i odstawiamy na kilka minut, aż napęcznieje. Usmażone klopsiki podajemy z kuskusem i obfitą porcją cebuli z papryką. Posypujemy posiekanym chilli.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym