Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kuskus z grillowanymi warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kuskus z grillowanymi warzywami - składniki:
Kuskus z grillowanymi warzywami - sposób przygotowania: Fasolkę szparagową gotujemy (powinna być jędrna), odcedzamy i odkładamy. Cukinię, bakłażana, paprykę i cebulę kroimy w plastry, posypujemy solą oraz pieprzem i marynujemy przez parę godzin w oliwie. Następnie grillujemy na specjalnej patelni, zdejmujemy z ognia i kroimy plastry na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy pomidory podzielone na cząstki i fasolę szparagową pokrojoną w kawałki. Starannie mieszamy, dodając ocet balsamiczny i bulion drobiowy. Kaszkę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i serwujemy obłożoną grillowanymi jarzynami z sosem.