Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kuskus z grillowanymi warzywami
Kuskus z grillowanymi warzywami - składniki:
Kuskus z grillowanymi warzywami - sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową gotujemy (powinna być jędrna), odcedzamy i odkładamy. Cukinię, bakłażana, paprykę i cebulę kroimy w plastry, posypujemy solą oraz pieprzem i marynujemy przez parę godzin w oliwie. Następnie grillujemy na specjalnej patelni, zdejmujemy z ognia i kroimy plastry na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy pomidory podzielone na cząstki i fasolę szparagową pokrojoną w kawałki. Starannie mieszamy, dodając ocet balsamiczny i bulion drobiowy. Kaszkę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i serwujemy obłożoną grillowanymi jarzynami z sosem.
- 10 dag fasolki szparagowej
- 15 dag cukinii
- 15 dag bakłażana
- 15 dag czerwonej papryki
- 15 dag cebuli
- sól
- pieprz
- 50 ml oliwy
- 4 pomidory pelati z puszki
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 100 ml bulionu droiowego
- 40 dag kaszki kuskus
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki