Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa marynarska

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa marynarska - składniki:
Zupa marynarska - sposób przygotowania: Ugotuj wywar z litra posolonej wody, całych oczyszczonych ryb, oczyszczonych i obranych warzyw, listka laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. Ryby wyjmij z zupy, aby się nie rozgotowały i zabezpiecz przed wystygnięciem. Wywar przecedź, dodaj do niego starte na grubej tarce lub pokrojone w kostkę warzywa, zakwaś octem. Oddzielnie ugotuj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. Na talerzach układaj spore porcje ryb i ziemniaków, zalewaj je rosołem jarzynowym i podawaj. Rada: Jeśli nie jesteś ciężko pracującym rybakiem, do tego akurat strasznie głodnym, lepiej nie gotuj drugiego dania. Po kaszubskiej zupie z rybną wkładką prawdopodobnie nie zmieścisz już niczego.

Informacje o Zupa marynarska

  • Menu dnia z hreczniakami

    Menu dnia z hreczniakami

    Warto zerknąć do naszej polskiej, regionalnej kuchni. Ta prosta i lekka zupa rybna będzie dobrą propozycją na obiad w tygodniu. Kaszubska zupa marynarska 2 niezbyt duże dorsze listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu sól 1/2 porcji włoszczyzny ocet kilka ziemniaków Ugotuj