Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa marynarska
Zupa marynarska - składniki:
Zupa marynarska - sposób przygotowania:
Ugotuj wywar z litra posolonej wody, całych oczyszczonych ryb, oczyszczonych i obranych warzyw, listka laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. Ryby wyjmij z zupy, aby się nie rozgotowały i zabezpiecz przed wystygnięciem. Wywar przecedź, dodaj do niego starte na grubej tarce lub pokrojone w kostkę warzywa, zakwaś octem. Oddzielnie ugotuj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. Na talerzach układaj spore porcje ryb i ziemniaków, zalewaj je rosołem jarzynowym i podawaj. Rada: Jeśli nie jesteś ciężko pracującym rybakiem, do tego akurat strasznie głodnym, lepiej nie gotuj drugiego dania. Po kaszubskiej zupie z rybną wkładką prawdopodobnie nie zmieścisz już niczego.
- 2 niezbyt duże dorsze
- listek laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- sól
- 1/2 porcji włoszczyzny
- ocet
- kilka ziemniaków
Informacje o Zupa marynarska
-
Menu dnia z hreczniakami
Warto zerknąć do naszej polskiej, regionalnej kuchni. Ta prosta i lekka zupa rybna będzie dobrą propozycją na obiad w tygodniu. Kaszubska zupa marynarska 2 niezbyt duże dorsze listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu sól 1/2 porcji włoszczyzny ocet kilka ziemniaków Ugotuj
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki