Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancio)
Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancio) - składniki:
Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancio) - sposób przygotowania:
Biszkopty układamy w jednej warstwie w prostokątnym szklanym naczyniu i skrapiamy likierem. Jogurt ubijamy z cukrem, dodajemy sok i skórkę z pomarańczy. Mieszamy i wylewamy na biszkopty. Przykrywamy naczynie przezroczystą folią i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem deser dekorujemy plastrami pomarańczy.
- 200 g podłużnych biszkoptów savoiardi
- 2 łyżki likieru Grand Marnier
- 500 ml jogurtu greckiego
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka soku z pomarańczy
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- plasterki świeżej pomarańczy do dekoracji
Błyskawiczne tiramisu w miseczkach z czekolady. Świętujemy Święto Czekolady czekoladą!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki