Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ogórki małosolne z winogronami i fenkułem
Ogórki małosolne z winogronami i fenkułem - składniki:
Ogórki małosolne z winogronami i fenkułem - sposób przygotowania:
Liście - Na dnie 3-litrowego słoja układamy połowę liści dębu, winorośli i porzeczki oraz kopru włoskiego Winogrona - oddzielamy od gałązkiOgórki - starannie myjemy i układamy w słoju Czosnek - obieramy z łupinki i wraz z winogronami dokładamy do ogórkówKoper włoski (fenkuł) Na wierzchu układamy resztę kopru i liści Woda - zagotowujemy ją z solą i studzimy. Letnią zalewamy ogórki i starannie zakręcamy słój. Odstawiamy w chłodne miejsce, najlepiej na jakiejś podstawce, bo mogą puszczać sok. Po 4-5 dniach ogórki nadają się do jedzenia. Uwaga: nic nie powinno dotykać przykrywki, która musi pozostać sucha, podobnie jak brzeg słoika. Tak przygotowane, szczelnie zamknięte ogórki, można przechowywać przez parę miesięcy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki