Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rabarbarowy placek z bezą
Rabarbarowy placek z bezą - składniki:
Rabarbarowy placek z bezą - sposób przygotowania:
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodajemy masło i siekamy. Palcami zagniatamy ciasto, po czym lepimy z niego kulkę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min. Dużą formę do tarty wykładamy ciastem i podpiekamy w piekarniku, przez 10 min, w temp. 200 st. C. Rabarbar myjemy, osuszamy i obieramy, po czym kroimy na 2-centymetrowe kawałki. Mieszamy z cukrem i układamy na podpieczonym placku. Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier, i wykładamy na placek. Pieczemy w temp. 180 st. C, aż beza będzie złota.
Informacje o Rabarbarowy placek z bezą
-
Co jeść w maju?
się więcej o rabarbarze Zobacz przepis na rabarbarowy placek z bezą 40 dag rabarbaru 1/2 szklanki wody 12 dag cukru 1/2 butelki półsłodkiego wina musującego Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i cukier, duś pod przykryciem około 10 minut. Gdy lekko przestygnie, zmiksuj. Mus
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki