Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rabarbarowy placek z bezą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Rabarbarowy placek z bezą - składniki:
Rabarbarowy placek z bezą - sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodajemy masło i siekamy. Palcami zagniatamy ciasto, po czym lepimy z niego kulkę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min. Dużą formę do tarty wykładamy ciastem i podpiekamy w piekarniku, przez 10 min, w temp. 200 st. C. Rabarbar myjemy, osuszamy i obieramy, po czym kroimy na 2-centymetrowe kawałki. Mieszamy z cukrem i układamy na podpieczonym placku. Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier, i wykładamy na placek. Pieczemy w temp. 180 st. C, aż beza będzie złota.

Informacje o Rabarbarowy placek z bezą

  • Co jeść w maju?

    Co jeść w maju?

    się więcej o rabarbarze Zobacz przepis na rabarbarowy placek z bezą 40 dag rabarbaru 1/2 szklanki wody 12 dag cukru 1/2 butelki półsłodkiego wina musującego Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i cukier, duś pod przykryciem około 10 minut. Gdy lekko przestygnie, zmiksuj. Mus