Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Awokado nadziewane fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Awokado nadziewane fetą - składniki:
Awokado nadziewane fetą - sposób przygotowania: Umyte i osuszone awokado kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy pestkę. Łyżeczką wydrążamy miąższ, pozostawiając około 3 cm przy skórce. Miąższ kroimy w kostkę i polewamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Sokiem skrapiamy też każdą połówkę awokado. Fetę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na bardzo cienkie plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Pietruszkę i miętę myjemy, odrywamy listki od gałązek i drobno siekamy (4 szczytowe listki mięty odkładamy). Do małej salaterki wkładamy pokrojone awokado, fetę, ćwiartki pomidorów, plasterki cebuli, dodajemy oliwę. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, delikatnie mieszamy i napełniamy nią połówki awokado. Każdą porcję przybieramy czarną oliwką przekrojoną na pół i listkami mięty. Przykrywamy sałatkę folią spożywczą i przed podaniem schładzamy ją w lodówce.

Informacje o Awokado nadziewane fetą