Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cynaderki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cynaderki - składniki:
Cynaderki - sposób przygotowania: Nerki myjemy, nacinamy i gotujemy w osolonej wodzie, 3 razy ją zmieniając  - w sumie około 2 godzin. Do ostatniej zmiany wody dodajemy liście laurowe. Miękkie nerki kroimy w plasterki, następnie jeszcze raz na pół. Posiekane cebule smażymy na oleju, dodajemy cynaderki i jeszcze chwilę smażymy. Cynaderki wkładamy do wywaru i doprawiamy przyprawami. Gotujemy jeszcze 10-15 minut. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy ją wywarem, dodajemy do cynaderek i jeszcze chwilę gotujemy. (Przepis z baru Małgorzatka)

Informacje o Cynaderki

  • Piąta ćwiartka

    ), kilka razy we Francji grasica, oczywiście kawior i foie gras. Kiedy mój brat i mąż zajadali się cynaderkami z sherry w Miradorze albo flakami po florencku w Chianti, ja próbowałam nieśmiało albo wcale. Choć niewypowiedziana, ciążyła na mnie niechęć do podrobów. Odrzucenie a priori smaku móżdżku, ozorków

  • Nie tylko schabowy, czyli wieprzowina w wersji niepowszedniej

    Nie tylko schabowy, czyli wieprzowina w wersji niepowszedniej

    jak duszona wątroba i nerki. W Polsce cynaderki cieszą się coraz mniejszą popularnością i na obiedzie możemy je znaleźć w coraz mniejszej liczbie domów. Podczas gdy kiedyś to danie z wieprzowych nerek zajmowało nawet czołową pozycję w menu wielu znanych restauracji. Morcilla

  • Julia & Julie, czyli 2 panie, 1 kuchnia i 524 przepisy

    Julia & Julie, czyli 2 panie, 1 kuchnia i 524 przepisy

    . 25 sierpnia 2003 r. na stole Julie i Erica pojawiła się ostatnia projektowa kolacja: cynaderki cielęce, zielona fasola, duszone ziemniaczki z majonezem, a na deser czekoladowo-migdałowe ciasto królowej Saby (podejście drugie). Udało się całkiem dobrze. Nawet majonez za drugim razem chciał się ubić na