Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Owoce w syropie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Owoce w syropie - składniki:
Owoce w syropie - sposób przygotowania: Wymieszaj cukier z 2 łyżkami wody, gotuj, aż połowa odparuje i powstanie syrop. Ostudź, wymieszaj z sherry i sokiem. Obierz pomarańczę, powycinaj cząstki. Wymieszaj z ananasami i liczi, polej syropem.

Informacje o Owoce w syropie

  • Sposób na gęste przetwory

    Sposób na gęste przetwory

    Konfitura z cukrem Konfitury przyrządza się poprzez gotowanie owoców w syropie cukrowym lub zagęszczonym soku z winogron. Konfitura jest rzadsza od dżemu, za to owoce pozostają w dużych kawałkach lub w całości zawieszone w aromatycznym syropie. Aby przygotować konfitury, na 1

  • Gruszki - 3 pomysły na deser

    Gruszki - 3 pomysły na deser

    . Wyjmij owoce z syropu, odstaw na bok. Zwiększ ogień pod syropem i gotuj ok. 15 minut, aż syrop zmniejszy swoją objętość do 1/3. Ugotowane gruszki podawaj w płytkich miseczkach, pokropione syropem. 4 gruszki, 500 ml czerwonego, wytrawnego wina, 150 g cukru, 1 laska wanilii, 1/2 laski cynamonu, do

  • Idealne gofry z cukrem trzcinowym

    Idealne gofry z cukrem trzcinowym

    Dodatkowo: 50-100g gorzkiej czekolady, posiekanej 3 łyżki kakao olej do natłuszczenia gofrownicy Dodatki do podania: bita śmietana dowolne owoce Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant Sposób przygotowania: Składniki na ciasto, poza białkami, zmiksować. Białka ubić na sztywno i dokładnie połączyć z ciastem

  • Rozgrzej się w zimowe wieczory syropami z limitowanej serii Sekrety Smaku marki Herbapol

    Rozgrzej się w zimowe wieczory syropami z limitowanej serii Sekrety Smaku marki Herbapol

    Jesień i zima oferują nam coraz dłuższe wieczory, które chętnie spędzamy w domowym zaciszu. Dobra książka, film oraz kubek gorącego napoju z plasterkami owoców oraz syropem Sekrety Smaku od Herbapolu to świetny pomysł na umilenie sobie jesiennego wieczoru. W nowej, limitowanej edycji tych

  • Menu dnia we wschodnim stylu

    ) dowolnych owoców w syropie 1/4 szklanki wody 2 łyżki miodu kilka kropli olejku waniliowego 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 i 1/2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu 1 szklanka mleka (3.2-proc.) W rondelku wymieszaj plasterki banana i osączone owoce, wodę

  • Ciasto na środę

    Ciasto na środę

    placków, do brzegów doklejamy rant z wąskich pasów ciasta (także smarujemy go jajkiem). Na spód wykładamy owoce i syrop (bez nasion), na wierzch kładziemy drugi placek, mocno sklejamy brzegi. Resztę jajka mieszamy z mlekiem, smarujemy ciasto i nacinamy w kratkę. Pieczemy przez 25 minut

  • Nie lada lemoniada

    Nie lada lemoniada

    Do średniego rondelka wlej 2 szklanki wody, dodaj cukier i pokrojone w kawałki brzoskwinie (nie musisz ich obierać). Gotuj na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, aż owoce będą zupełnie miękkie. Odstaw do ostudzenia. Przestudzone owoce w syropie zmiksuj na gładkie puree, a następnie przetrzyj przez

  • Bakaliowe lato

    Bakaliowe lato

    zgęstnieje. Wydrylowane i oczyszczone owoce zalewamy syropem cukrowym i gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aby owoce nie przywarły do dna garnka. Gotujemy do momentu, jak masa zgęstnieje, a owoce staną się szkliste. Na koniec dodajemy płatki migdałowe Bakalland. Gotową marmoladę przekładamy do