Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś indyka z szałwią
Pierś indyka z szałwią - składniki:
Pierś indyka z szałwią - sposób przygotowania:
Indyka nacieramy solą oraz pieprzem i pozostawiamy na 3 godziny. Masło miksujemy z filecikami anchois, dodajemy 6 posiekanych listków szałwii i jeszcze raz mieszamy. Formujemy wałeczki o grubości ołówka i długości 5 cm, zamrażamy. Piersi indyka szpikujemy zamrożonym masłem, a pod skórę wkładamy pozostałe listki szałwii. Pieczemy około godziny w temp. 160 st. C, co kwadrans polewając mięso wytopionym masłem. Mięso powinno osiągnąć w środku temperaturę około 70 st. C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki