Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka z krewetkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka z krewetkami - składniki:
Zapiekanka z krewetkami - sposób przygotowania: Rozmrażamy szpinak na małym ogniu lub w mikrofalówce. Jaja gotujemy na twardo, wyjmujemy z wody i studzimy, następnie obieramy. Krewetki pozbawiamy twardych części i gotujemy na parze. Naczynie do zapiekanek smarujemy połową masła. Resztę masła rozpuszczamy w rondlu, dodajemy mąkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy powoli mleko, mieszając, solimy, pieprzymy i doprawiamy gałką muszkatołową. Zdejmujemy z ognia. Osączamy szpinak i kroimy go na dość grube kawałki. Mieszamy ze śmietaną, solimy, pieprzymy i wykładamy nim dno naczynia. Jaja kroimy w plastry i układamy na szpinaku naprzemiennie z krewetkami. Całość polewamy beszamelem. Przysypujemy parmezanem i pieczemy 20 min w 180 st. C. Danie podajemy gorące.
Krewetki w kokosowej panierce