Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka z krewetkami
Zapiekanka z krewetkami - składniki:
Zapiekanka z krewetkami - sposób przygotowania:
Rozmrażamy szpinak na małym ogniu lub w mikrofalówce. Jaja gotujemy na twardo, wyjmujemy z wody i studzimy, następnie obieramy. Krewetki pozbawiamy twardych części i gotujemy na parze. Naczynie do zapiekanek smarujemy połową masła. Resztę masła rozpuszczamy w rondlu, dodajemy mąkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy powoli mleko, mieszając, solimy, pieprzymy i doprawiamy gałką muszkatołową. Zdejmujemy z ognia. Osączamy szpinak i kroimy go na dość grube kawałki. Mieszamy ze śmietaną, solimy, pieprzymy i wykładamy nim dno naczynia. Jaja kroimy w plastry i układamy na szpinaku naprzemiennie z krewetkami. Całość polewamy beszamelem. Przysypujemy parmezanem i pieczemy 20 min w 180 st. C. Danie podajemy gorące.
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki