Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciastka z grappą
Ciastka z grappą - składniki:
Ciastka z grappą - sposób przygotowania:
Zrób masę: utrzyj mikserem przygotowane składniki, włóż do lodówki. Zrób ciasto: składniki połącz i wyrób. Ciasto włóż na 3 godziny do lodówki. Rozwałkuj, pokrój na grube kwadraty 4 x 4 cm, usmaż w gorącym oleju. Posmaruj masą. Na talerzu ułóż plasterki pomarańczy oraz ciastka. Posyp cukrem pudrem, udekoruj miętą.
- Masa:
- po 20 dag sera mascarpone i ricotty
- 2 łyżki cukru pudru
- 10 dag wiórków białej czekolady
- Ciasto:
- 35 dag mąki pszennej
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 10 dag cukru
- 2 łyżki grappy
- skórka z 1 pomarańczy
- 1 łyżeczka białego octu winnego
- 1 łyżeczka białego wina
- Oraz:
- 1 litr oleju kukurydzianego do smażenia
- cukier puder do posypania
- pomarańcza i listki mięty do dekoracji
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki