Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladki rybne
Roladki rybne - składniki:
Roladki rybne - sposób przygotowania:
Sandacza spraw, wypatrosz, zdejmij skórę i oczyść z ości. Mięso przepuść przez maszynkę. Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij, cebulę posiekaj, zeszklij na smalcu. Zmielone ryby wymieszaj z kajzerką, cebulą i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem (nie żałuj pieprzu!). Dokładnie wyrób masę, odstaw ją na jakiś czas do lodówki. Utrzyj masło z natką, uformuj rulonik, zawiń w folię, włóż na 15 minut do zamrażalnika, a potem pokrój na kawałki. Z masy rybnej ulep placuszki, na każdym ułóż kawałek pietruszkowego masła, uformuj podłużne kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Usmaż na maśle na złoty kolor.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki