Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki rybne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladki rybne - składniki:
Roladki rybne - sposób przygotowania: Sandacza spraw, wypatrosz, zdejmij skórę i oczyść z ości. Mięso przepuść przez maszynkę. Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij, cebulę posiekaj, zeszklij na smalcu. Zmielone ryby wymieszaj z kajzerką, cebulą i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem (nie żałuj pieprzu!). Dokładnie wyrób masę, odstaw ją na jakiś czas do lodówki. Utrzyj masło z natką, uformuj rulonik, zawiń w folię, włóż na 15 minut do zamrażalnika, a potem pokrój na kawałki. Z masy rybnej ulep placuszki, na każdym ułóż kawałek pietruszkowego masła, uformuj podłużne kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Usmaż na maśle na złoty kolor.