Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba z jabłkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba z jabłkami - składniki:
Ryba z jabłkami - sposób przygotowania: Filety umyj i osusz, skrop świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, przypraw do smaku solą i tymiankiem, obtocz w mące, usmaż na 4 dag masła (masło możesz wcześniej sklarować, aby się nie przypaliło). Posiekaną cebulę zrumień na tłuszczu wytopionym z pokrojonej słoniny, obrane i oczyszczone jabłka posyp majerankiem, pokrój w plastry i usmaż na pozostałym maśle. Połącz z cebulą, na wierzchu ułóż rybę, przykryj i duś kilka minut. Podawaj z ziemniakami lub ryżem na sypko.

Informacje o Ryba z jabłkami

  • Wyjątkowe przepisy na dania z chlebem - Grzegorz Łapanowski poleca

    Wyjątkowe przepisy na dania z chlebem - Grzegorz Łapanowski poleca

    mandolinie lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w jak najcieńsze piórka. Do miski wlewamy śmietanę i majonez a następnie dodajemy przyprawę korzenną, rybę oraz jabłko i cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na noc, aby

  • Dorsz na 9 sposobów

    Dorsz na 9 sposobów

    odcieknie nadmiar wody. Następnie odciskamy i osuszamy na lnianej ściereczce. Mieszamy ogórka z posiekanym czosnkiem, jogurtem i koperkiem. Doprawiamy sokiem z cytryny, oliwą, solą i białym pieprzem. Podajemy do paluszków rybnych. Autor: Olga Badowska Dorsz z pomidorami Ryba z jabłkami 60 dag