Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Legumina czereśniowa
Legumina czereśniowa - składniki:
Legumina czereśniowa - sposób przygotowania:
Białka ubijamy na pianę. Masło ucieramy z cukrem, dodając stopniowo 4 żółtka i skórkę cytrynową. Zalewamy mlekiem bułkę, a gdy napęcznieje, dodajemy ją do utartej masy i jeszcze przez chwilę ucieramy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Lekko mieszamy. Do tortownicy wysmarowanej masłem wkładamy 1/3 masy i przykrywamy opłatkiem. Na opłatek wysypujemy część wydrylowanych czereśni (dzięki opłatkowi czereśnie nie utoną w cieście). W ten sam sposób układamy jeszcze 2-3 warstwy. Pieczemy około 50 min w 180 st. C. Leguminę podajemy na zimno lub na ciepło.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki