Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierożki ravioli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierożki ravioli - składniki:
Pierożki ravioli - sposób przygotowania: Z mąki, jajka, wody i soli wyrabiamy jednolite ciasto. Odkładamy je na 2godz.,a następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm i dzielimy na dwa płaty.  Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, jajkiem, natką pietruszki i przyprawami. Rozkładamy małe porcje nadzienia na jednym płacie w kilku rzędach w odstępach ok. 4 cm. Miejsca między porcjami nadzienia smarujemy białkiem. Przykrywamy drugim płatem ciasta, dociskając je wokół porcji mięsa, tak aby obydwa płaty ciasta się skleiły. Kroimy ciasto radełkiem na kwadraciki. Tak uformowane pierożki gotujemy w posolonej wodzie 15-20 min.

Informacje o Pierożki ravioli

  • Menu dnia

    Menu dnia

    W zimie i na przednówku, bruschetty najlepiej przygotować używając pomidorków koktajlowych, bo są bardziej aromatyczne. Zobacz przepis na włoskie bruschetty z mozzarellą i pomidorami Ravioli to włoskie pierożki w kształcie niewielkich poduszeczek. My dzisiaj proponujemy Wam ravioli z nadzieniem z

  • Obiad na słodko! (8 przepisów)

    Obiad na słodko! (8 przepisów)

    (sos możemy podać zimny albo ciepły). Na ciepło i z rozpuszczającym się cukrem pudrem. Z owocami, albo i bez. Oto pyszne racuchy smażone na patelni. Na słodkie ucztowanie w gronie rodziny. Zobacz przepis na racuchy z jabłkami Maliny z ricottą we włoskich pierożkach ravioli. W tym przepisie

  • Obiad na zielono

    Obiad na zielono

    przepis na pyszną sałatkę z rukolą, pomidorkami i orzechami Z ciasta na pierożki ravioli możesz również przygotować zwykłe, półokrągłe pierogi. Przepis wideo na ravioli znajdziesz na samym dole slajdu. Ravioli szpinakowe z farszem z ricotty Ciasto: 1 jajko i 1 żółtko 100 g mrożonego, siekanego