Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z roszponki i kaczki z dressingiem z granatów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z roszponki i kaczki z dressingiem z granatów - składniki:
Sałatka z roszponki i kaczki z dressingiem z granatów - sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy winem i odstawiamy na 2 godziny. Granaty dzielimy na połówki, wyjmujemy pestki i dodajemy je do rodzynek. Robimy sos winegret z obu octów, miodu, oliwy i 4 łyżek oleju, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do rodzynek i granatów. Roszponkę myjemy i osuszamy. Wątróbkę czyścimy z tłuszczu i żyłek, kroimy na kawałki, smażymy na pozostałym oleju. Zdejmujemy z patelni i zabezpieczamy przed wystygnięciem, a sos ze smażenia rozprowadzamy bulionem. Redukujemy do połowy, wkładamy wątróbkę i krótko podgrzewamy, delikatnie mieszając. W misce mieszamy roszponkę z sosem winegret, na wierzchu układamy porcje kaczej wątróbki.