Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z awokado, pomarańczy i fenkułu z rukolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z awokado, pomarańczy i fenkułu z rukolą - składniki:
Sałatka z awokado, pomarańczy i fenkułu z rukolą - sposób przygotowania: Fenkuł kroimy wzdłuż korzenia na cieniutkie plasterki. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w cieniutkie plasterki. Polewamy je sokiem z cytryny. Pomarańcze obieramy ze skóry i wycinamy cząstki bez białej błony. Cebulę kroimy na półksiężyce. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy kiełki i rukolę. Polewamy sosem - czyli oliwą wymieszaną z octem i posiekanym czosnkiem. W razie potrzeby wszystko przyprawiamy solą i pieprzem.