Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią

Autor
A A A
  • Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią - składniki:
Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią - sposób przygotowania: Miękkie masło mieszamy z orzechami i szałwią. Przekładamy je na pergamin i formujemy wałeczek. Pergamin zwijamy ciasno, wkładamy masło do lodówki. W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (ok. 15 min, by była lekko twarda). Przekładamy ją do miski, doprawiamy solą i pieprzem, na wierzchu kładziemy wyjęte z lodówki i pokrojone w krążki orzechowo-szałwiowe masło.