Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tartinki

Autor
A A A
  • Tartinki

    Fot. Marcin Kiełbiewski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tartinki - składniki:
Tartinki - sposób przygotowania: Kroimy chleb na kwadraciki i krążki o średnicy lub boku 3 cm, smarujemy je masłem. Rzodkiewki, ogórka i pomidory kroimy na grube plastry, z pomidorów usuwamy pestki. Tartinki dzielimy na trzy części i na każdej układamy inne warzywo. Biały serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy nim tartinki z rzodkiewką. Orzechy włoskie siekamy i mieszamy z połową serka topionego. Rozsmarowujemy go po tartinkach, na których są ogórki. Resztę serka topionego mieszamy z posiekanym tymiankiem i pietruszką i smarujemy nim tartinki, na których leżą pomidory. Na wykałaczki nawlekamy maleńkie listki sałaty, rukoli i szpinaku (powinien utworzyć się mały żagielek) i wbijamy je w kanapeczki. Rukola powinna trafić na tartinki z pomidorami, szpinak na ogórki, a sałata na rzodkiewkę, choć możemy też łączyć listki dowolnie.

Informacje o Tartinki

  • W poszukiwaniu polskich smaków - FIT tartinki z Konfiturą Wiśnia Nadwiślanka Herbapol

    W poszukiwaniu polskich smaków - FIT <strong>tartinki</strong> z Konfiturą Wiśnia Nadwiślanka Herbapol

    FIT tartinki Składniki: 1 słoik Konfitury Wiśnia Nadwiślanka Herbapolpumpernikiel w kółeczkach lub zwykły0,5 kg polędwiczki wieprzowej2 łyżki oliwysólpieprzkilka gałązek świeżego tymiankupół gałązki świeżego rozmarynu Przygotowanie: Polędwiczkę umyj i osusz. Następnie pokrój mięso w plastry o

  • Jesień miodem i mlekiem płynąca!

    Jesień miodem i mlekiem płynąca!

    , pokrojone jabłka, przygotować mleko w ulubionym mleczniku i postawić miód tuż obok kubka z herbatą. Pomysłów na zbilansowane śniadanie jest wiele. Tej jesieni zapraszamy do komponowania śniadaniowego menu z nowymi ciastkami belVita Tartinki z kremem o smaku mleczno - miodowym

  • Smacznego jajka!

    Smacznego jajka!

    Składniki: 6 jajek kurzych, ugotowanych na twardo 125 g kremowego serka do kanapek 2 plastry wędzonego łososia (ok. 50 g), drobno posiekane 2 łyżki posiekanego, drobnego szczypiorku sól, pieprz koperek, do dekoracji Jajka poprzekrawaj na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż żółtka do mise

  • Menu dnia z risotto z bekonem i warzywami

    Menu dnia z risotto z bekonem i warzywami

    Świetny dodatek do kanapek, tartinek i grzanek. Wspaniale uzupełni zestaw przekąsek przygotowany na wieczór w gronie przyjaciół. Pasta z oliwkami i twarożkiem Składniki: 200 g twarożku śmietankowego 12 zielonych oliwek 1 dymka ze szczypiorkiem 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka kolendry lub

  • Proziaki z makiem [przepis]

    Proziaki z makiem [przepis]

    zjadłem je po prostu z masłem utartym ze zmielonym czosnkiem, popijając resztą maślanki. Można jednak śmiało takie placuszki podać także z różnymi dżemami, miodem lub jogurtem wymieszanym np. z konfiturami. Doskonale sprawdzają się również jako podstawa tartinek, które można posmarować np. pastą rybną

  • Kanapeczki w wersji mini - na śniadanie, kolację, przekąskę

    Kanapeczki w wersji mini - na śniadanie, kolację, przekąskę

    , wszystkie kromki pieczywa pokrój na ćwiartki. Na każdą posmarowaną ćwiartkę kładź trochę rzeżuchy, kawałek gruszki i znów nieco rzeżuchy, przykryj suchym kawałkiem pieczywa. Zepnij warstwy kanapeczek drewnianą wykałaczką. Pesto polskie z pietruszką i olejem rzepakowym [Jakub Kuroń gotuje] Tartinka

  • Wybierz się w podróż z Hochland Piato po najlepszych tradycjach kulinarnych śródziemnomorskich krain!

    Wybierz się w podróż z Hochland Piato po najlepszych tradycjach kulinarnych śródziemnomorskich krain!

     świeżą bazylią. Dzięki wyrazistemu serowi Hochland PIATO każda impreza czy spotkanie ze znajomymi może mieć gorący, południowy klimat! Ser urozmaici przystawki i przekąski - wygodne kostki można wykorzystać do przygotowania kolorowych koreczków, posypać serem sałatki lub przygotować tartinki. Tu

  • Wytrawne babeczki - zabierz ze sobą!

    Wytrawne babeczki - zabierz ze sobą!

    w plasterki cukinie. Pory kroimy w talarki i podsmażamy krótko na maśle. Roztrzepujemy jajka ze śmietaną i mąką, dodajemy sól, pieprz oraz 100 g startego parmezanu. Foremki na tartinki wylepiamy ciastem. Układamy w nich warzywa, zalewamy masą jajeczną i posypujemy resztą parmezanu. Pieczemy babeczki