Tartinki
- Na ok. 30 tartinek:
- 8 kromek gruboziarnistego chleba cienko pokrojonego
- 4 łyżeczki masła
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 ogórek
- 2 pomidory
- 20 dag kremowego twarożku
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 50 g łuskanych orzechów włoskich
- 2 duże kostki lub 8 trójkącików serka topionego
- 1/4 pęczka tymianku
- 1/4 pęczka natki pietruszki
- po 10 małych listków sałaty
- szpinaku i rukoli
- sól
- pieprz
Informacje o Tartinki
-
W poszukiwaniu polskich smaków - FIT tartinki z Konfiturą Wiśnia Nadwiślanka Herbapol
FIT tartinki Składniki: 1 słoik Konfitury Wiśnia Nadwiślanka Herbapolpumpernikiel w kółeczkach lub zwykły0,5 kg polędwiczki wieprzowej2 łyżki oliwysólpieprzkilka gałązek świeżego tymiankupół gałązki świeżego rozmarynu Przygotowanie: Polędwiczkę umyj i osusz. Następnie pokrój mięso w plastry o
-
Jesień miodem i mlekiem płynąca!
, pokrojone jabłka, przygotować mleko w ulubionym mleczniku i postawić miód tuż obok kubka z herbatą. Pomysłów na zbilansowane śniadanie jest wiele. Tej jesieni zapraszamy do komponowania śniadaniowego menu z nowymi ciastkami belVita Tartinki z kremem o smaku mleczno - miodowym
-
Smacznego jajka!
Składniki: 6 jajek kurzych, ugotowanych na twardo 125 g kremowego serka do kanapek 2 plastry wędzonego łososia (ok. 50 g), drobno posiekane 2 łyżki posiekanego, drobnego szczypiorku sól, pieprz koperek, do dekoracji Jajka poprzekrawaj na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż żółtka do mise
-
Menu dnia z risotto z bekonem i warzywami
Świetny dodatek do kanapek, tartinek i grzanek. Wspaniale uzupełni zestaw przekąsek przygotowany na wieczór w gronie przyjaciół. Pasta z oliwkami i twarożkiem Składniki: 200 g twarożku śmietankowego 12 zielonych oliwek 1 dymka ze szczypiorkiem 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka kolendry lub
-
Proziaki z makiem [przepis]
zjadłem je po prostu z masłem utartym ze zmielonym czosnkiem, popijając resztą maślanki. Można jednak śmiało takie placuszki podać także z różnymi dżemami, miodem lub jogurtem wymieszanym np. z konfiturami. Doskonale sprawdzają się również jako podstawa tartinek, które można posmarować np. pastą rybną
-
Kanapeczki w wersji mini - na śniadanie, kolację, przekąskę
, wszystkie kromki pieczywa pokrój na ćwiartki. Na każdą posmarowaną ćwiartkę kładź trochę rzeżuchy, kawałek gruszki i znów nieco rzeżuchy, przykryj suchym kawałkiem pieczywa. Zepnij warstwy kanapeczek drewnianą wykałaczką. Pesto polskie z pietruszką i olejem rzepakowym [Jakub Kuroń gotuje] Tartinka
-
Wybierz się w podróż z Hochland Piato po najlepszych tradycjach kulinarnych śródziemnomorskich krain!
świeżą bazylią. Dzięki wyrazistemu serowi Hochland PIATO każda impreza czy spotkanie ze znajomymi może mieć gorący, południowy klimat! Ser urozmaici przystawki i przekąski - wygodne kostki można wykorzystać do przygotowania kolorowych koreczków, posypać serem sałatki lub przygotować tartinki. Tu
-
Wytrawne babeczki - zabierz ze sobą!
w plasterki cukinie. Pory kroimy w talarki i podsmażamy krótko na maśle. Roztrzepujemy jajka ze śmietaną i mąką, dodajemy sól, pieprz oraz 100 g startego parmezanu. Foremki na tartinki wylepiamy ciastem. Układamy w nich warzywa, zalewamy masą jajeczną i posypujemy resztą parmezanu. Pieczemy babeczki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki