Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową

Autor
A A A
  • Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową

    Fot. Andrzej Gałązka

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową - składniki:
Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową - sposób przygotowania: Masło, cukier i kakao mieszamy i zagotowujemy na małym ogniu. Galaretkę robimy wg receptury na opakowaniu, ale używając połowy wody. Dodajemy do gorącej masy kakaowej: galaretkę, pokruszone herbatniki, bakalie i połamane wafle, odkładając dwa całe wafle na bok. Zwilżamy je wodą lub mlekiem, a gdy zmiękną, grubo smarujemy jeden z nich ostudzoną masą z bakaliami; nakrywamy drugim waflem i zwijamy całość w roladę. Zawijamy 'salceson' w folię i schładzamy przez noc w lodówce.